e-mc2„Со Ворп брзина, Скоти!“ - уживавме да слушнеме како наредува капетанот на Ентерпрајз. Но, колку навистина човекот може да ја постигне и помине границата на светлосната брзина.

Кога во 1947 година Чак Јегер го проби звучниот ѕид при едно тест возење на својот авион, луѓето го сменија мислењето дека ништо не може да се движи побрзо од звукот. Можеби тоа е причина повеќе да бидеме застапници на теоријата дека некогаш човекот, ќе може да патува и побрзо од светлината.

Сепак, дали некој може да ја побие ајнштајновата e=mc2, ќе оставиме сами да проверите преку оваа прекрасна епизода на Through the wormhole.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium