Со желба за знаење

plamen.11Сигурно сите барем еднаш имате гледано филмов во кој длабоко во вселената  настанува некоја експлозија.  Особено во филмот „Гравитација“ од 2013 година, во кој освен Џорџ Клуни можете да видите оган кој се распространува во вселената.

Повеќе...

detektor za lagi1Луѓето честопати лажат за да избегнат несакани ситуации или да сокријат нешто и да добијат некоја корист. За да се откријат лагите во некои од најважните процеси како што е на пример студската постапка или откривањето на криминалците, често пати се користи полиграфот - помагало наменето за откривање кога некој лаже.

Повеќе...

Page.BannerОд учење до забава и откривање на нови вештини кои можат да ви го променат животот.

Повеќе...

oxygen.1Пет секунди без кислород и не звучи така страшно, но сепак тоа би имало погубни последици за сите нас. Иако е лесно да се каже дека можеме да го задржиме здивот на некое време и дека после тоа се ќе биде во ред, факт е дека кислородот прави многу повеќе за нашата целокупна околина.

Повеќе...

lap.tempМиксот од летните горештини и нередовното сервисирање на вашиот лап-топ можат сериозно да му нашетат на вашиот лаптоп компјутер.

Повеќе...

zvucnici.1Кога зборуваме за технологијата и музика одредени правила постојат и за звучниците.

Повеќе...

labs.01"Apple" ги користел своите сопствени работници за да ги тестира здравствените и фитнес функциите на паметниот часовник цели две години.

Повеќе...

dopir.ekran01Со развој на технологијата од ден на ден екраните на допир стануваат се “почуствителни“ на нашите дразби. Речиси секој од нас има еден екран на допир во џебот, а сепак ретко кој знае како тие функционираат.

Повеќе...

original.konzПролетта и летото се идеални за кампување во природа а доколку не сте во можност да набавите скара за вашето месо, еве еден интересен начин како со обичната конзерва да го спасете денот.

Повеќе...


sredno-fakultet-thumbДигитронот од средно и дигитронот на факултет

Повеќе...

banerIscelitelMilenium