Со желба за знаење

inzenerska-blagodarnost copyИнженерска благодарност

Повеќе...

kolata-na-eden-inzener copyИнженерска мазда

Повеќе...

student-na-masinski-thumbШто прават студентите од машински?

Повеќе...

kako-da-smenite-sijalicaИнженерска работа...

Повеќе...

inzenerski-volan copyИнженерски волан

Повеќе...

pravilno-sedenje copyКако треба да седите пред вашиот компјутер?

Повеќе...

pivo-da-trgne-rabotava copyХард кор библиотека за вклучување. 

Повеќе...

mnozenje1Многумина од вас имаат проблеми кога ќе наидат на некоја математичка задача. Но Јапонците пронашле начин како да го изведат тоа без да користат дигитрон или друго помагало. Имено, со просто цртање на линии и собирање на нивните пресеци, без грешка се добива точниот резултат.

Повеќе...

higs-boson-explainedХигсовиот босон или Божјата честичка како што научниците сакаат да ја нарекуваат, за многумина беше нешто непознато пред да биде објавено дека ЦЕРН ја пронашол, а реално и сега е тотална енигма.

Повеќе...

seeds-of-freedomСите знаеме дека храната која ја јадеме не е повеќе каква што беше пред педесетина години. Индустријата и бизнисот од земјоделието направија цела една нова наука, која за секогаш го заменија начинот на кој се создавала храна илјадници години наназад низ историјата.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium