Продавницата за апликации на Гугл - Андроид маркет моментално има 400.000 достапни и активни апликации, од кои 68% се бесплатни.

android-market

Таа цифра е достигната за нешто повеќе од три години постоење на продавницата - пренесуваат француските медиуми.

Гугл планира да ја зголеми нејзината „рентабилност“ со цел - да ѝ конкурира на онлајн-продавницата на Епл - „Епл стор“, која моментално располага со 530.000 активни апликации.

E.П | бркај работа

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium