Компанијата Microsoft на својата Ignite конференција најави дека Windows 10 ќе биде последна верзија на Windows оперативниот систем. Тоа не значи дека компанијата решила да стави крај на оваа платформа, туку дек во иднина ќе го развива како сервис.

Како што велат од компанијата бидејќи новиот оперативен систем е модуларен, компанијата ќе може да ги надградува неговите делови независно еден од друг. Тие наведуваат дека во иднина нема да има големи Windows OS верзии како што би биле Windows 11, Windows 12 или слично и додаваат дека новините ќе се испорачуваат како апдејт штом ќе пристигнат.

За корисниците тоа нема да значи промена на начинот на кој досега го користеле системот туку може да им помогне повеќе да бидат во тек со Windows  системот бидејќи нема да треба на одреден временски период да ја менуваат верзијата, драјверите или пак да купуваат нов уред.

Windows 10 треба да се појави на крајот на јули, ако нема одложувања, а ќе биде бесплатен за домашните корисници, па дури и за оние што досега користеле пиратска верзија, а ќе донесе можност за истовремено работење на повеќе уреди.

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium