Социјалната мрежа Facebook работи на видео апликација, што ќе поддржува 3Д видео, формат составен од неколку камери...

360 степенското видео му овозможува на корисникот промена на перспективата со помрднување на уредот. Ова е само прв чекор кон визијата на Цукерберг, кој во последно време зборува за иднината на видеата на Facebook.

Со оглед на тоа што го купија Oculus за 2 милијарди долари, првиот комерцијален продукт би требало да пристигне на пазарот на почетокот на наредната година.

Не се знае кога Facebook ќе ја објави оваа апликација, со која ќе овозможи целосно ново искуство на користење, а веруваме дека набрзо потоа ќе понуди и рекламирање.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium