Откако минатиот месец Prisma апликацијата за iOS доби поддршка за видеа компанијата Facebook реши да ја понуди опцијата за сите свои корисници.

Имено, Facebook започна свој видео сервис за живи емитувања, која ви овозможува да поставувате Prisma филтри. Овие филтри засега се достапни само за Facebook корисниците во Ирска, но наскоро ќе бидат достапни и во други земји.

Емитувањато во живо со Prisma филтри ќе стартува само за iPhone 7 и 6S моделите, бидејќи тие бараат повеќе процесорска моќ.

Се уште нема податоци кога функцијата ќе пристигне за Android, но тоа сигурно ќе се случи.

 

banerIscelitelMilenium