Во најновиот апдејт на популарниот графички софтвер „Photoshop“ се појави алатка наречена Select Subject, кој се потпира на технологија со вештачка интелигенција.

Photoshop CC 2018 е објавен оваа недела и користи AI технологијата Adobe Sensi која го олеснува изборот на објекти со алатката Select Subject. Истата овозможува побрзо и попрецизно избирање, а и ги заменува досегашните инструменти Quick Selection и Magic Wand.

Select Subject автоматски ги избира видливите објекти во слики со еден клик. Тогаш корисникот може да го направи својот избор со користење и на други инструменти на програмата. Се разбира, не може да се очекува функцијата да работи совршено во сите услови, но во повеќето случаи Select Subject заштедува време кај дизајнерните.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium