Софтвер

filas.goЗа сите оние кои бараат начин подобро да ги контролираат фајловите на Android уредите, Google лансираше апликација која би можела да им помогне во тоа.

Повеќе...

fb.kidsКомпанијата Facebook официјално ги отвори вратите за најмладите т.е за децата под 13 години. Facebook изработи нова апликација која што е специјално наменета за децата под 13 години, а станува збор за апликациијата „Messenger Kids“.

Повеќе...

4k.2411Корисниците на Facebook Messenger месечно испраќаат по 17 милијарди фотографии преку овој сервис но до ден денес сите тие поминуваа низ низа на оптимизации за да се намали нивната големина но со тоа губеа и од квалитетот.

Повеќе...

android.811Во последната бета на Android 8.1 се појави функција која посочува кои апликации трошат особено многу енергија и соодветно ја намалуваат автономната работа на смартфонот.

Повеќе...

explorer.01За вpeмe нa пpeзeнтaцијатa нa oблaчнaтa плaтфopмa Аzur, нa пpeдcтaвникот нa Місrоѕоft му се крашираше прелистувачот Еdgе. Вработениот во ĸopпopaцијатa по ова бил пpинyдeн дa користи Gооglе Сhrоmе, пapaлeлнo шeгyвaјќи ce за вpeмe нa инcтaлиpaњeтo нa пpoгpaмaтa.

Повеќе...

photoshop.22Adobe го апдејтираше популарен софтвер за обработка на фотографии – Photoshop CC, кој сега вклучува интеграција Surface Dial за фино прецизирање на подесувањата на четката.

Повеќе...

my-great-recipes-thumbMyGreatRecipes, апликација за готвење креирана од македонски софтвер инженери, денес ќе биде промовирана на познатата платформа за откривање нови идеи, стартапи и продукти - ProductHunt.

Повеќе...

kaspersky.lab14Американското министерство за домашна безбедност на САД им нареди на сите владини институции да го отстранат рускиот антивирусен софтвер „Kaspersky“.

Повеќе...

animal.farm12Еден од најпопуларните антиутописки романи и критики  на тоталитаризмот „Животинска фарма“ (Animal Farm) ќе оживее во дигиталниот свет во форма на видео игра.

Повеќе...

whenX malaМакедонскиот стартап „When in X“ штотуку лансираше нова мобилна апликација која ќе ги поврзе туристите на Балканот со локални граѓани-туристички водичи, желни да го споделат своето знаење за регионот. Со апликацијата посетителите ќе може да разгледаат и резервираат различни активности, културни искуства и настани - сите организирани од локални граѓани.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium