Софтвер

win.1004Ажурирањето се нарекува „Fall Folders Update“ и е продолжение на првиот сет на нови функции кои софтверскиот гигант ги објави во април оваа година.

Повеќе...

maps.29Во моментов на пазарот има голем број на производители кои нудат решенија но сите тие се базираат врз GPS позиционирање врз некакви мапи кои може да бидат застарени или да имаат потреба од редовно ажурирање за секогаш да сте “ап то дејт“.

Повеќе...

oreo.24Ако сте нестрпливи и имате компатибилен уред кој би го подржал новиот Android 8.0 Oreo OS тогаш слободно можете да го преземете и инсталирате новонајавениот оперативен систем уште денес.

Повеќе...

oreo.21Се поголем интерес добива затемнувањето на Сонцето во понеделник, но оваа појава може да донесе уште едно изненадување и тоа се нарекува „Android O“.

Повеќе...

linekdin.19Веќе сите социјални апликации вклучуваат видео, па зошто и LinkedIn да не го прави тоа?

Повеќе...

virtuelna.30Компанијата Facebook доби итна наредба да го сопре користењето на вештачки интелект (ВИ), откако тој престанал да ги следи правилата и започнал да ги заобиколува, објавија американските медиуми.

Повеќе...

free.28Компанијата Kaspersky пушти бесплатен антивирусен пакет за корисниците на персонални компјутери, ветувајќи целосна заштита за нашите датотеки и веб сообраќај од злонамерна активност. Компанијата вели дека е среќна да ги понуди своите услуги без надоместок за оние кои не можат да си го дозволат износот од 50 долари.

Повеќе...

paint.27Излезе дека изјавата на Microsoft од вчера беше малку избрзана и непрецизна. Тогаш компанијата објави дека MSPaint.exe ќе биде изваден од активна употреба во претстојниот Windows 10 Fall Creators Update и дека апликацијата веќе не се развива и може да биде укината во целост.

Повеќе...

windows10.20Вградениот антивирус на Windows 10 оперативните системи, Windows Defender, стана значително пофункционален. Оваа недела софтверскиот гигант соопшти за новиот метод за блокирање на непознати опасни апликации.

Повеќе...

oreo.07Гигантот Google откри повеќе детали за новата верзија на мобилната платформа Android 8.0. Таа ќе го носи името Oreo и се очекува во третиот квартал на 2017 година.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа