Софтвер

FacebookПопуларната социјална мрежа „Фејсбук“ до 2012 година би требало да има една милијарда членови, предвидува нејзиниот основач Марк Цукерберг.

Повеќе...

детектор за сарказамНаучници од Израел развиле компјутерски алгоритам што може да го препознае сарказмот во текстовите. Оваа формула за подобрување на односите на релација компјутер-корисник е осмислена од компјутерскуте стручњаци на Хебрејскиот универзитет во Ерусалим.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа