Софтвер

wana.craj05НАТО предупреди дека сајбер нападите со вируси од типот на WannaCry и Petya можат да го активираат член 5 од Северноатлантскиот договор, кој предвидува воена офанзива кон иницијаторите на слични напади врз која и да е земја членка на Пактот.

Повеќе...

sajber.0307Големите сајбер напади стануваат се почести, а нивото на хакерите станува повисоко па очигледно е дека стандардните мерки кон сајбер безбедноста не се доволни.

Повеќе...

android19Google ја објави првата верзија на Android O со кој компанијата ќе се обиде да обезбеди непречено корисничко искуство со подобрувања во основни области како живот на батеријата и безбедност, кои Google ги опишува како витални функции.

Повеќе...

hp.laptop16Кај одредени модели на HP компјутерите кои се продавани од крајот на 2015-та година, испорачани биле и keyloggers кои што бележат што корисниците типкаат на тастатурата и тие податоци ги сместуваат во компјутерот.

Повеќе...

wanna.crypt15Изминативе неколку дена голем број на корисници, компании и државни институции во стотина земји низ целиот свет станаа жртва на еден од најголемите сајбер напади спроведени некогаш. Опасниот рансомвер, кој се шири како „црв“, покоси повеќе компјутери кои работат со Windows оперативниот систем.

Повеќе...

win10s.04Windows 10 S е новиот оперативен систем од Microsoft наменет за учениците и студентите. Тој е директен конкурент на Chrome OS и слични на него, може да работи само со апликации достапни во продавницата, соодветна за платформата.

Повеќе...

bit.torentLogoСите корисници на BitTorrent во иднина ќе можат да го користитат овој софтвер директно во самиот интернет прелистувач, односно нема да има потреба од негово инсталирање како посебна апликација.

Повеќе...

direct1204Instagram ја подобри својата Direct функција па по новата наградба на апликацијата, корисниците ќе можат да испраќаат фотографии кои се самоуништуваат по одредено време. Како и, од претходно познато, да можат да разменуваат видеа и трајни текстуални и графички пораки.

Повеќе...

solveo.01Солвео е платформа која ги спојува визионерските студенти со компаниите. Преку практични работилници им овозможува на студентите да работат на реален проект, а истовремено на компаниите им нуди иновативни решенија за нивните проблеми. Со 4 успешни натпревари за домашни и странски клиенти, Солвео го објавува својот 5ти натпревар за студенти! Овој пат нивниот проект е за стартап заедницата во Македонија.

Повеќе...

nadgradba.29На сојузниот суд во американската држава Илиноис во Чикаго, била поднесена заедничка тужба на незадоволни корисници на Windows 10.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа