Софтвер

11.sistemНовата верзија на оперативниот систем на Apple би можела да донесе огромни промени за девелоперите но и згаснување на голем број на стари апликации кои немаат редовен апдејт. 

Повеќе...

microsoft.teams16Апликацијата за конференциски и видео повици Microsoft Teams од денес е активна и достапна за сите над 85 милиони бизнис корисници на Office 365 – во 181 држави на 19 јазици - известија од компанијата.

Повеќе...

viber.sopingКомпанијата Viber во својата мобилна апликација ќе предложи шопинг искуство. 

Повеќе...

vista.OSКомпанијата Microsoft најави дека ќе ја прекине проширената поддршка на Windows Vista во Април со што во историјата заминува уште еден оперативен систем кој беше и еден од најкритикуваните.

Повеќе...

lens.1002Lens е новиот инструмент на Pinterest за визуелно пребарување кој користи машинско учење, за да открива објекти во реалниот свет и да ги поврзува со елементите на услугата.

Повеќе...

mit.04Научници од МИТ успеале да создададат апликација за „wearable“ уреди што може да анализира гласовен повик и да идентификува емоцијата која стои зад него.

Повеќе...

nougat.01Компанијата Google објави дека наскоро ќе го објави следното издание на Android Nougat што ќе носи бројот 7.1.2, но пред тоа обезбеди ран пристап до софтверот за учесниците во програмата Android Beta кои имаат Pixel, Pixel XL, Nexus 5X, Nexus Player и Pixel C.

Повеќе...

fb.27Социјалната мрежа Facebook планира да ја искористи својата апликација Messenger за прикажување на интернет реклами. Според специјалисти во областа, Facebook ќе направи оваа недела мал тест во Тајланд и Австралија, кој ќе им овозможи на различни компании да се претстават себе си преку апликацијата.

Повеќе...

ios.cat23Корисниците на iPhone можат да комуницираат едни со други преку аудио и видео, благодарение на услугата FaceTime уште од 2010 година но Apple ќе ги прошири нејзините можности со додавање на групни видео разговори.

Повеќе...

talking.tomЕдни од најбогатите Словенци, основачите и сопствениците на компанијата која што стои зад мегапопуларната игра Talking Tom според пишувањата на медиумите ја продале својата компанија на инвеститори од Кина за една милијарда евра!

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа