Софтвер

objav.konkursАмериканската владина агенција задолжена за пронаоѓање и развој на напредни технологии отвори конкурс за OFFSET програмата - OFFesive Swarm-Enabled Tactics.

Повеќе...

prisma.09Откако минатиот месец Prisma апликацијата за iOS доби поддршка за видеа компанијата Facebook реши да ја понуди опцијата за сите свои корисници.

Повеќе...

recepti.1Со веќе неколку успешни натпревари со локални компании, Солвео продолжува во подем и ни го објавува новиот натпревар кој овој пат е поддржан од Шведска компанија.

Повеќе...

maski.29Компанијата Facebook ја претстави новата функција “Masks” која ќе биде достапна за корисниците на мобилна апликација Фејсбук.

Повеќе...

apple.25Компанијата “Apple“ ја објави првата надградба на оперативниот систем iOS 10, која носи бројни подобрувања и елиминира некои од баговите.

Повеќе...

ios.10Компанијата Zerodium која е позната по своите наградни програми за наоѓање критични безбедносни пропусти ја зголеми наградата зa пронаоѓање на грешка во iOS 10, па сега наградниот фонд место половина милион долари е дури 1,5 милиони долари.

Повеќе...

edward-snowden-google.alloGoogle овие денови ја претстави чет апликацијата Allo која беше најавена пред неколку месеци како апликација која ќе ги загрози WhatsApp и Viber.

Повеќе...

noviteti.10Компанијата Apple ќе го пушти својот нов оперативен систем iOS 10 за 3 дена, и како и досега, ќе биде бесплатен за преземање. Истиот ќе биде достапен за iPhone 5 и сите понови модели, iPad 4 и сите понови модели на таблети, iPad Mini 2 и поновите и шестата генерација на iPod Touch.

Повеќе...

ios.7Сериозен пропуст е пронајден во претпоследната надградба на оперативниот систем iOS - пренесува Motherboard.

Повеќе...

unsaan.25Доколку сте од оние Фејсбук корисниците кои ќе се сложат со фактот дека најпопуларната социјална мрежа ни го отежна животот откако ја воведе опцијата „Seen“, тогаш оваа екстензија е токму за вас.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа