Софтвер

kamera.2208Над 2 милиони камери не се во функција по јубилејната надградба за Windows 10 а решението за овој проблем не се очекува пред септември 2016-та година.

Повеќе...

windows.10Голем број на корисници кои ја инсталирале годишната надградба со Windows 10 се жалат дека нивните компјутери се буквално блокираат особено кога ќе го стиснат рестарт копчето.

Повеќе...

win.100Компанијата Microsoft започна со дистрибуцијата на јубилејната надградба на Windows 10 оперативниот систем. Ажурирањето е бесплатно за сите верзии на Windows 10.

Повеќе...

mozila.logo23Како Google и голем број на интернет гиганти, така и Мозила започна со блокирање на содржините кои се базираат на Flash графичкиот стандард.

Повеќе...

2016.15Неделава компанијата Apple го претстави најновиот оперативен систем, iOS 10, кој носи голем број на подобрувања. По неговото претставување повеќето корисници влегоа во дилеа дали нивните уредги можат да работат на нивниот OS. 

Повеќе...

viber.10Компанијата Viber наскоро ќе добие реклами а тимовите на големо работат на модел кој најдобро ќе се вклопи во апликацијата.

Повеќе...

virtual.08Tимот на „Googlе“ за развој на вештачката интелегенција (AI) работи на опција кое ќе ги сопре сите роботи во случај еден ден да станат закана за човештвото.

Повеќе...

samsung.07Иако помина цела една година од излегувањето на Windows 10 OS, компанијата Samsung сè уште не препорачува негова инсталација на нивните лап топ компјутери.

Повеќе...

proto.30Наскоро ќе се појави нова верзија на Adobe Photoshop CC поради што компанијата објави видео најава во кое покажува една од новините што ќе бидат достапни во новата верзија.

Повеќе...

whatsapp.dekstopПознатата мобилна апликација „WhatsApp“ работи на десктоп верзија а информацијата наиде на воодушевување кај корисниците.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа