Софтвер

mark.c27Основачот на Facebook, Марк Цукерберг, планира да изгради личен асистент со вештачка интелигенција во 2016 година, кој би му помагал во домашните и во другите работи.

Повеќе...

Brave.BrowserLink Bubble стана популарен прелистувач кога се појави пред две години. Апликацијата на почетокот се плаќаше, но кога беше продадена новиот сопственик Брендан Ејч, ја понуди бесплатно.

Повеќе...

viber.winkViber го претстави новиот сервис за допишување Wink преку кој ќе може да се испраќаат брзи пораки кои по кратко време откако ќе ги прочитате ќе се избришат самите.

Повеќе...

twist.02Twist е видео игра за паметни телефони, а за многу краток временски период се најде на самиот врв на најпопуларни iTunes апликации.

Повеќе...

winphone.2Оние кои се во тек со новитетите од ИТ секторот веројатно се сеќаваат на проектот „Асторија“. Проектот овозможува на програмерите на iOS и Androdi апликациите да ги „портнат“ односно да го променат софтверoт за програмирање, за да и овозможат на апликација да работи на друг оперативен систем, во однос на системот за која е наменета, на пример за Виндоус Фон лесно и брзо, со речиси минимална интервенција.

Повеќе...

fejsbuk.14112015Апликацијата за размена на пораки Messenger на Фејсбук ќе има нова опција. Откако ќе испратите порака, ќе добиете можност да вклучите опција за бришење на пораката после еден час.

Повеќе...

emocii.majkrosoftПретходно Microsoft објави алатка за точно погодување на вашата возраст од само една фотографија а сега компанијата сака да ги открие и вашите чувства на фотографиите.

Повеќе...

android.chromeОд Google  молчат за шпекулациите дека компанијата планира да ги здружат своите оперативни системи Android и Chrome OS. Според информациите, обединетата платформа под името Android ќе стане достапна за пошироката публика во 2017 година, но тест верзијата за одбрани корисници ќе излезе порано.

Повеќе...

cortana.androidИзговарањето на фразата "Hey Cortana" ќе ја активира гласовната аситентка без потреба од претходно вклучување на апликација. Единствениот недостаток е што мора да во вклучите дисплејот на смартфонот, со цел да се „разбуди“ вашата асистентка. Но тоа и не е голем хендикеп, туку повеќе би кажале превентива за да не се вклучи асистентката и да ви зборува кога уредот ви во џеп.

Повеќе...

dislist6.joesПродукциската куќа Дизни направила софтвер за препознавање на лицата и гримасите кои подоцна ги конвертира во анимација.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа