Софтвер

google.for-workАмериканската компанија „Гугл“ објави дека бесплатно ќе го нуди својот канцелариски софтверски пакет „Апликации за работа“ (Apps for Work) на компании кои со договор се поврзани со другите производители на софтвер.

Повеќе...

windows.10-smsОперативниот систем Windows 10 добива нова функција со која на корисниците ќе им овозможи испраќање на СМС пораки преку десктоп компјутер со помош на виртуелниот помошник Cortana или рачно.

Повеќе...

google.chromeСите  сме наишле на момент кога кога имаме отворено повеќе табови во Chrome и одеднаш се слушаат звуци од повеќе различни веб страници!

Повеќе...

Новиот оперативен систем iOS 9 официјално излезе пред неколку дена а според првите резултати наиде на добра прифатеност кај корисниците. Оние кои се прашуваат какви перформанси има новиот iOS во поглед на брзината, можат да го погледнат видеото кое го споредува новиот оперативен систем со претходникот iOS 8.4.1.

Повеќе...

ios.91Американската компанија “Apple“ соопшти дека најновата верзија на оперативниот систем iOS 9 од денеска е достапна за бесплатно преземање.

Повеќе...

fb.360Социјалната мрежа Facebook работи на видео апликација, што ќе поддржува 3Д видео, формат составен од неколку камери...

Повеќе...

office.2016Компанијата „Мајкрософт“ го  најави лансирањето на пазарот на канцеларискиот софтверски пакет Office 2016 на 22-ри овој месец. На овој датум пакетот ќе биде достапен за поединци, додека компаниите ќе мора да причекаат до 1 октомври.

Повеќе...

gugl.igra“Google Chrome“ има вградено игра која веројатно никогаш не сте знаеле дека постои.

Повеќе...

video.trim1GoPro одсега ќе нуди директно споделување на видеа со новата функција наречена “Video Trim + Share“.

Повеќе...

utorrent.1Најраспространет торент клиент, “uTorrent“,  планира да ги зголеми своите приходи, така што ќе го наплаќа користењето на програмата.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа