Бизнис

Македонија го подобри кредитниот рејтинг Агенцијата „Фич“ денеска објави дека кредитниот рејтинг на Македонија се подобрува од негативен во стабилен.  Рејтингот е подобрен врз основа на високата фискална дисциплина, стабилноста на јавните финансии, ниското ниво на јавниот долг, како и обновувањето на девизните резерви на едно стабилно ниво.

Повеќе...

Стратегија на СБ за партнерство со Македонија за периодот 2011-2014Денес во Владата ќе биде презентирана новата Стратегија за партнерство меѓу Македонија и Светска банка за периодот 2011-2014.

Повеќе...

Македонија ќе ја зајакне соработката со африкански компанииСтопанската комора на Македонија и африканските стопански комори развиваат партнерствата преку проекти за заеднички настап на нивните членки на меѓународни тендери, но и подобрување на трговската размена, за што постојат неискористени потенцијали.

Повеќе...

Нема да се менува курсот на денарот Премиерот Никола Груевски смета дека курсот на денарот треба и во иднина да остане како и досега главно фиксен бидејќи тоа даде добри резултати и е основно сидро на економската политика.

Повеќе...

УЈП: Пензионер остварил 65 милиони денари годишни приходиУправата за јавни приходи на денешниот прес ги изнесе податоците за годишните даночни пријави за остварени приходи за 2009 година.

Повеќе...

Секој четврти тендер е поништен На денешната конференција за јавни набавки што ја организираше Центарот за граѓански комуникации, беше изјавено дека секој четврти тендер во државата е поништен.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа