Со цел да им се овозможи на учениците да го гледаат ракометниот дуел Македонија-Словенија, дел од училиштат денеска ја одржаа наставата со скратени часови.

Скратени часови поради ракометот

Со скратени часови, првата смена во дел од скопските училишта завршила околу 11 часот, а втората ќе заврши пред ракометниот натпревар околу 15 часот.

Инаку на плоштадот „Македонија“ се организира следење на натпреварот против репрезентацијата на Словенија на големиот видео бим.

Овој ракометен дуел е од големо значење за нашата репрезентација, бидејќи играме за високото петто место кое не води во квалификациите за Олимпијадата во Лондон.

Заедно да навиваме за Македонија, да ги вееме македонските знамиња и во еден глас да ја пееме македонската химна. Напред Македонија!

Извор: курир

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа