Воена опрема во вредност од 700 илјади долари, донација од Република Турција, денес ќе биде доделена на Македонската армија.

armОпремата се состои од седум нови возила од типот „лендровер“ и едно ново возило „кобра“ и е наменета за опремување на единиците на Армијата на Република Македонија.

На примопредавањето на опремата е најавено присуство на министерот за одбрана Фатмир Бесими,  началникот на Генералштабот на АРМ, генерал-мајор Горанчо Котески, заменик-министерот за одбрана, Емил Димитриев, амбасадорот на Република Турција во  Македонија, Ѓурол Сокменсуер, военото аташе на Република Турција, полковник Осман Нури Јилдирим и други гости.

Извор: Курир

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа