Три икони вчера биле украдени од црквата „Св. Никола“ во кичевското село Простање.

ikoni-500

Кражбата ја извршил непознат сторител кој насилно влегол во црквата.

По пријавата полицијата извршила увид и превзема мерки за пронаоѓање на сторителот.

Извор: Курир

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа