Согласно Законот за празниците на РМ, 6 јануари 2018 година (сабота), Бадник, ден пред Божиќ, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика им го честита Бадник на граѓаните од православната вероисповед.

Извор: КУРИР

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа