На листата од најсреќни земји во светот високо позиционирана е Холандија, а сето тоа бидејќи работат многу помалку од остатокот од светот. Таквата животна навика кај Холанѓаните буди добро расположение и им овозможува да го трошат слободното време на хобија и на тоа што ги исполнува.

happy-people500

Податоците покажуваат дека 26,8 проценти од работоспособните мажи и 76,6 проценти од жените, на работа минуваат помалку од 36 часа неделно, додека во Велика Британија, на пример, тоа важи за 10 проценти од мажите и 40 проценти од жените, пренесува Телеграф.рс.

За многу четиричлени семејства не се неопходни два извори на приходи за да живеат во комфор, па мајките се одлучуваат да останат дома или пак само да работат повремено.

Според законот, мајките имаат право да го скратат работното време без никакви последици.

Холанѓаните не ја тргаат насмевката од лицето, а сето тоа бидејќи најмалку четири пати во седмицата трчаат, вежбаат, или занимаваат со некој спорт. На листата на физички најактивни граѓани во Европа, тие го заземаат 28-то место.

Извор: Курир

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа