Индонезиската провинција Аче ја погодија денеска два земјотреси, при кои девет лица се повредени во дистриктот Триангаденг и оштетени се две куќи во дистриктот Пиди Џаја, во близина на епицентарот.


Земјотресите со јачина од 5,1 и 5,6 сптемени според Рихотеровата скала се случиле околу 3.00 часот наутро, по локална време, соопшти Американскиот геолошки завод.

Земјотресите во Индонезија се многу честа појава.

Извор: КУРИР

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа