Трите напади, извршени од исламистите во Велика Британија изминатите три месеци се организирани внатре во земјата, а не зад границата, изјави денеска шефот на лондонската полиција, Кресида Дик.

scotland-yard

Сметам дека сите напади во последно време имаат внатрешен центар на гравитирање, истакна таа за радио Би-Би-Си.

– Таков беше случајот со петте заговори за терористички напади, кои успеавме да ги осуетиме и при последните три напади. Но во некои од тие случаи има задгранични активности. Сепак ќе истражуваме се уште со цел да увидиме дали нема некои надворешни влијанија, но рекла дека повеќето закани, кои надвиснале над нас во моментов, не доаѓаат оттаму, додаде Дик.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа