Бројот на жртвите од пожарот што изби во централниот дел на Португалија, во Педрогау Гранде достигна до 62.

Во Португалија е прогласена тридневна жалост.

Најголемиот број од жртвите ги загубија нивните животи при обид да избегаат од опожареното подрачје.

Пожарот го гаснеа 600 пожарникари и 160 противпожарни возила.

Извор: КУРИР

Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа