Во најтоплата пустина на светот се случи еден од најголемите феномени досега, падна снег. Инаку до овој феномен е дојдено поради ледениот бран кој нај веќе погоди делови од Алжир.

 

Снегот е атракција за жителите бидејќи ова се случува само по трет пат во 37 години наназад, а снег претходно имаше во 2016 и 2017 година.

Локалните жители велат дека во еден ден во некои делови наврнало дури 40 сантиметри снег, па поради тоа многу од луѓето не можат да си поверуваат со сопствените очи, погледнете.

Извор: КУРИР

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа