Мики (18) од 2 години има трактор, горд е на тоа и го сака како најдобар пријател - Фотографиите од нив двајца се неверојатни.

Михаел Чалага (18) живее во Крешево кај Сараево, тој е се само не обичен 18-годишник. За љубовта која ја има кон неговиот трактор можат да се напишат книги - во томови.

Речиси деценија ипол е заедно со својот IMT, фотографиите на него и неговиот трактор се неверојатни.

- Татко ми го купи овој трактор кога имав 2 години и од тој момент се немам разделено од него. Кога татко ми ќе заминеше на работа, со него бев јас, дури и толку мал, за на крај да го превземам тракторот со моите девет години и од тогаш е само мој. Секој ден ние двајца работиме заедно, работа секогаш има - раскажува Михаел.

Иако е 18-годишник, Михаел е сериозен работник. Се занимава со шумарство, има фарма за овци и кози, но највише сака трактори.

mihael-14-830x0

mihael-16-830x0

mihael-7-830x0

Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа