Една Американка од Калифорнија одлучила да ја продаде својата половна "Хонда Акорд" од 1996. година на "eBay", и тоа за само 499 долари. За да успее во тоа, нејзиниот свршеник Макс Ланмен, инаку режисер, и понудил да направи реклама за автомобилот.

Овој автомобил имал поминато 227.000 километри, па сопственичката му одредила цена од само 499 долари.

Ланмен добро ги искористил своите таленти па направил реклама која за кратко време станала многу популарна, па со самото тоа цената на возилото почнала вртоглаво да расте.

Последната понуда на "eBay" изнесува неверојатни 100.000 долари, а аукцијата ќе трае уште 3 дена.

- Инспирација за рекламата добив кога со мојата девојка Кери се возевме покрај брегот, додека одевме на кампување - рекол тој за BBC.

Сметал дека навистина би било смешно за толку стар автомобил да се сними реклама во толку раскошно окружување покрај море.

- Нареално е тоа што рекламата стана толку популарна ширум светот. Фала Му на Бога за интернетот - додал Ланмен.

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа