Автомобили

vision.29Michelin веќе подолго време планира да го исфрли воздухот од гумите, а со проектот наречен „Висион“, деновите на грижа за притисокот во гумите, истрошените шари или монтажата на соодветен сет зависно од годишното време, би можеле конечно да станат минато.

Повеќе...

taksi.2006Кога улиците се заглавени тогаш воздухот е слободен за летање. Летачко такси во блиска иднина ќе стане реалност во мегалополисите. Дубаи прави чекор пред сите и стартува со пилот-проект. Мултикоптер со електричен погон ќе се тестира во следните пет години.

Повеќе...

fiko.0901Автомобилската компанија „Seat“ на саемот за автомобили во Барселона ќе го претстави моделот 600 BMS кој всушност е модерна верзија на легендарното Фиќо.

Повеќе...

ferari.videoFerrari многу време важи за еден од најбрзите автомобили на светот. Затоа е сосема логично да се очекува дека во трка со велосипед тој ќе биде со милји далеку пред велосипедот и да тргне. Но, не е секогаш така!

Повеќе...

fiat.06Ова што се случува во видеото го побива секое тврдење околу овој автомобил. Имено, откако овој возач на една улица во Уругвај, сакал да го престигне фичото, се изненадил од фактот бидејќи не можел да го стори тоа. 

Повеќе...

tesla.16Хакери на кинеската компанија „Keen Security Lab“ објавија видео во кое е прикажано како можат да контролираат далечински различни системи на електричниот автомобил „Tesla Model S“.

Повеќе...

koncept.09Компанијата Mercedes на саемот во Женева го претстави концептот за новиот спортски автомобил со 4 врати.

Повеќе...

tesla.1601Возач на автомобил на Tesla S од Германија успеал да ја намали брзината, а потоа и безбедно да запре Volkswagen Passat кој неконтролирано се движел по автопатот.

Повеќе...

bond.avtomobil01David Brown Automotive го претстави новиот Speedback GT како посвета на познатиот Aston Martin DB5, кој се прослави пред половина век во филмовите за британскиот таен агент 007.

Повеќе...

avotmobili.03EuroNCAP пред 20 години започна да ја тестира безбедноста на автомобилите, а со своето работење многу помогна автомобилите денеска да бидат далеку побезбедни.

Повеќе...

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа