Занимлива фотографија од "набилдан" кенгур стана хит на социјалните мрежи но и светски медиуми.

Имено, еден кенгур е фотографиран како се капе во поток во Западна Австралија, во близина на градот Маргарет Ривер, кој се наоѓа на околу четири часа возење од Перт.

Повеќето луѓе кои ја коментирале оваа глетка биле шокирани од фактот дека мускулатурата на овој кенгур е речиси како кај луѓето.

Инаку, бројот на кенгури во Австралија се удвоил во последните неколку години. Последните податоци од австралиската влада покажуваат дека нивната популација пораснала на околу 50. милиони.

Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа