Во Јакутија, фановите на „Игра на Тронови“, откриле планина, што изгледа многу слично на познатиот „ѕид“ од серијата.

Надворешната сличност со грандиозниот одбранбен објект кој, според легендата, ги брани седумте кралства, беше забележана од авторите на фан страната на серијата во Инстаграм наречена „Game of thrones not official“.

„The Wall is real!“ - вели коментарот под сликата на планината во Јакутија.

Во моментов, фотографијата е лајкната од над 200.000 корисници.

Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа