kumanovo

Носив циго и циганка твора преко границу, и како се приближујев до премин, вика му циганка на цигу:
- Абе, куде ќе га скријемо твора?
Па у гаќе га стави, вика циго.
- Па смрди, вика циганка
А циго ќе на тој:
Па нека цркне п**ка му материна.

 

Капетан на голем прекоокеански брод добива поруку дека за десет минута ќе ги удари торпедо и дека е удар неизбежан. Капетан брзо га викне помоќника и га прашује:
- Абе, т'ј Мујо, магионичар што е, куде е, туј ли е на брод?
Да, капетане, туј е.
Викни га брзо, вика капетан и кажи му да прави некои трикови, народ да не се успаничи кад ќе се преполови брод.
Мујо прифати да забавља гости и почне, те да вади шешири, па од њима зајци, карте од рукав, паре од уво.
А с'га драга публико, вика Мујо, кад ќе зему ов'ј мој патлак, па кад ќе га удару од астал, брод има да се преполови на две.
Народ не верује, а Мујо почне да одбројава:
- 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1111111
Брод се преполовуе на две, народ вриши, плутав тела, а капетан и помоќник се фатиле за некоју даску, едвај живи.
После некое време, вика му капетан на помоќника
- Слушај, кажи ми, преживе ли он'ј Мујо? Ако е жив, кажи му мамче ќе му га ебу. Па нас не промаши торпедо бе

 

Још кој остана да свири по 40-годишњи жене?
Експрес лонац у кујну.

 

Што е врхунац на мушку верност?
Три пута се женија, а има исту шваљерку.

 

Не заборавајте да станете обожавател на една од најголемите кумановски фејсбук страни

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа