Македонче, Ромче, Албанче и Турче добиле единици по македонски јазик. Наредниот ден ги носат тетратките со оценките кај татковците.

kec

Македонецот му вели на детето:
- Ништо сине, ништо. Ти учи си англиски!

Турчинот пак му вика на детето:
- Ништо, во Турција нема да ни треба македонскиот јазик.

Албанецот:
- Ништо, уште малку Македонија ќе стане двојазична земја, ти учи си албански и германски.

А Ромот почнал да го брка малото ромче со клоци:
- Нозете ќе ти ги скршам! Македонците ќе се иселат во Италија, Албанците во Германија, Турците во Турција – само ние ќе останеме во оваа држава, а ти единица ми носиш по македонски!

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа