Се појавуваат тројца студенти на испит.

hirosima

Првиот имал многу врски, вториот со помалку, а третиот немал врски.

Професорот го прашува првиот: - Во 1945 година над Хирошима и Нагасаки експлодирале атомски ...
- Бомби!
Браво колега, 9ка!

Влегува вториот.
Професорот му го поставува прашањето: - Што се случило во 1945 година над Хирошима и Нагасаки?
- Фрлени се атомски бомби! 
Добро е колега, 6ка.

Влегува третиот:
- Колега кажете ми каде и кога се фрлени атомските бомби и колку жртви имало?
- На 6 август 1945 година во Хирошима е фрлена првата бомба, а 3 дена подоцна во Нагасаки е фрлена и втората атомски бомби. Бомбите убиле вкупно 130.000 луѓе.
- Имиња колега, имиња!

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа