Документарецот „Зошто?“ е српско-руски филм посветен за бомбардирањето на Југославија пред 15 години. Филмот е дело на Јелена Милинчиќ и американката Анис Нуау кои разговарале со сведоци на трагичните настани од бомбардирањето на Србија во 1999-тата година, во кое настрадаа повеќе од 2.000 цивили, меѓу кои 88. деца.

Својата премиера филмот ја имаше на телевизискиот канал „РТ“ и истиот не потсетува на хоророт кој го доживееа Србите во тој период.

Филмот изобилува со автентични прикази и вознемирувачки снимки од мртви и ранети.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа