Фотографот Шон Скот бил шокиран од глетката која ја видел под водата кај плажата Ред Блаф во западна Австралија.

Човекот не можел да им верува на своите очи кога видел две ајкули од три метри како се приближуваат до групата деца која безбедно се капе.

- До тој ден немам видено да пријдат толку блиску до луѓе. Со својот дрон ги видов ајкулите како пливаат на метар-два од децата и се преплашив -  рекол Скот.

Децата пловеле на сурф даски на неколку метри од брегот, кога овие морски предатори им се доближиле.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа