Планината Татејам е висока околу 3.000 метри, но не е популарна само поради висината. Таа е една од најпопуларните излетнички места на светот и тоа само поради снегот.

Овде снегот остигнува висина и до 3 метри.

Освен луѓето одговорни за чистење на улиците, Јапонците поседуваат машина која има помага на улиците да нема ниту трага од снегот.

Погледнете како се чисти снего по улиците на оваа планина...

Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа