keep-calm-thumbСигурно сте наишле на плакатот „Keep Calm and Carry On“, и секакви варијации со овој шаблон. Но дали знаевте дека овој плакат е направен за време на Втората светска војна и долго време бил непознат за јавноста?

Кратка и интересна историја за еден од најпознатите плакати во историјата, кој за малку ќе бил тотално непознат, да не го пронашле еден брачен пар во една стара книга. А понатаму...понатаму е историја.

 

 

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа