Сигурносните камери инсталирани во резерватот за големи панди во градот Јан во кинеската провинција Сичуан  ја забележале реакцијата на пандите за време на земјотресот со магнитуда од 6,6 степени.

Во овој резерват се стационирани над 60 панди и и истите биле оддалечени од епицентарот на ударот само 30 километри.


banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа