Некогаш скромен и едноставен, денес луксузен и со многу повеќе забава, но во него има исто толку магија денес како и порано.

Дизниленд, изграден по замислата на големиот Волт Дизни во првите години од изградбата, било место каде што луѓе го посетувале облечени како за некој префинет настан, додека пак денес, туристите доаѓаат во што може полежерна варијанта. 

На фотографиите ќе можете да видите градби во овој забавен парк, како биле порано, на отворањето и како изгледаат денес.

diznilend-1

diznilend-2

diznilend-3

diznilend-4

diznilend-5

diznilend-6

 

 

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа