omar-1

Пред некое време излезе вест дека од Саудиска Арабија биле депортирани назад во својата држава тројца граѓани од Обединетите Арапски Емирати, бидејќи со своето присуство на саем во Ријад, предизвикувале несоодветно однесување кај жените.

 

Еден од нив е Омар Боркан ал Гала е моден фотограф, актер и поет од Дубаи, околу кој се собрале голем број на жени присустни на саемот каде што тој бил присутен. Комисијата на Саудиска Арабија, која ги оценува вредностите и има за цел превенција од пороци, донела одлука да ги депортира тројцата мажи, кои биле делегати на фестивалот на културата во Ријад, од Обединетите Арапски Емирати, бидејќи можело да се случи инцидент т.е. жените да ги допрат мажите, нешто што не смеат да го прават жените во Саудиска Арабија, освен ако не се работи за сопруг или близок роднина.

Откако се слушна за оваа приказна, Омар стана светски е популарен. Проценете и сами колку неговата убавина е „опасна“.

omar-2

omar-3

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа