Со години оваа жена ја криела тајната од најблиските и светот, а потоа по неколку месеци по 95. роденден таа ја открила вистината за тоа што всушност работела во текот на Втората светска војна.

zenahitler

Маргот Вулф, две и пол години била една од 15. млади жени, дегустатори, кои морале да ја пробуваат храната подготвена за Адолф Хитлер, поради потенцијалната опасност тој да биде отруен.

Таа била стационирана во команден центар во денешната источна Полска, каде нацистичкиот водач поминувал многу време кон крајот на Втората светска војна. 

- Беше вегетаријанец. Никогаш не јадеше месо - рекла Волк.

 - Храната беше многу вкусна, се подготвуваше најдобриот зеленчук, а имаше се што ќе посака. Сето тоа секогаш беше во комбинација со ориз како додаток. Ние живеевме во постојан страв, ги знаевме гласините за труењето и никогаш не можевме да уживаме во храната. Секојдневно стравуваме дека тоа ќе биде нашиот последен оброк - вели Волк.

- Русите на крајот од војната ги убија сите останати 14 девојки, останав само јас - вели на крајот Волк.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа