Научниците успеале да фотографираат формација во облик на срце на Марс. во близина на вулканот Аскреус Монс, каде се наоѓаат некои од најголемите древни вулкани на црвената планета.

Срцето е широко 200 метри и најверојатно е оформено со вулканска активност.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

bikini-kino-milenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа