Преплетот на војните на кои сме моментално сведоци и војните од минатото во хронологија е прикажана како цветно поле.

vojni.infografika.01

- Првата светска војна првобитно била наречена војна за прекин на сите војни. За жал, светот од тогаш бил сведок на повеќе од 200 вооружени судири во наредните 100 години - велат историчарите.

Тие составиле инфорграфик во облик на цветно поле, каде е нагласена цената во човекови животи.  Втората светска војна земала најголем број на животи, а во шемата се прикажани и некои од судирите на Балканот од последните 100 години.

Целата инфографика можете да ја погледнете овде.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

anaNikolic

misoKovac

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа