Градината „Алвник“ во Нортамберланд во Англија поседува навистина посебни  растенија, едни од најретките но и најопасните во светот.

 Секое растение во оваа ботаничка градина е отровно или има наркотични средства. Некои се толку отровни што е доволен само допир за да ве убијат. Таа денеска е отворена за посетители, а повеќето смртоносни билки се во посебни кафези.

Во продолжение погледнете ги  најсмртоносните билки кои растат на нашата планета.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа