Владата на САД неодмана призна дека “Oбластa 51” (Area 51) постои но тоа подрачје и понатаму е строго чувано.

Авантуристот Глен Кембел се обидел да влезе во прочуената “Oбласт 51” во Невада н наидел на непријатно изненадување.

Веднаш бил спречен од луѓе во бели автомобили. Тие не биле дел војската, туку од агенцијата EG&G, компанија од платеници кои што војската ги изнајмува за деловно обезбедување. За нив кружат информации дека се неколку пати полоши од војската.

Освен “Oбластa 51”, тие чуваат и посебен дел од аеродромот во Лос Анџелес, каде што има тајни војни авиони.

За ова место кружат бројни теории на заговори. Некои од нив велат дека токму тука војската спроведува тајни експерименти, додека други тврдат дека на тоа место кон средината на минатиот век паднал вселенски брод.

Би можело да Ве интересира:
Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа