Јапонскиот воз „Шики шима“ е најскапиот воз во светот. Тој е во функција од 1 април, а неговото име во превод значи „Остров на четири годишни врeмиња“.

Тој се движи со брзина од 110 км на час, а билетот чини 7.700 евра. Овој воз освен со брзина, се одликува и со точност и е многу чист внатре.

Неговата брзина за Јапонија е мала, но за други земји е вообичаена. Располага со 10 вагони, капацитет за 34 патници и дополнителни 17 апартмани.

Ако сакате само основна услуга тоа ќе ве чини 2.600 евра.

Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа