По седум години работа, мостот долг 55 километри би требало да биде отворен кон крајот на оваа година.

Изградбата на ова ремек дело полека се ближи кон крајот.

Со овој мост тежок 98 милијарди евра, долг 55 километри ќе се намали времето на патување од Хонг Конг до Џухајо на триесет минути, а досега за таа релација биле потребни три часа.

Неговата конструкцијата е тешка 420.000 тони, а во него има толку челик за да се изградат дури 60 Ајфелови кули.

Претходно од оваа категорија:

banerIscelitelMilenium

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа