Во Дизниленд сè изгледа совршено. Тоа е идеален свет од фантазијата, но за сè да оди како подмачкано мора да се почитуваа одредени правила.

1. Забрана за носење на селфи стапови

Со селфи стаповите и дроновите може да се добијат најубавите фотографии од самиот парк, но за жал ова задоволство е скратено за посетителите.

2. Забранет влез за посетители со тетоважи

Во Дизниленд не се добредојдени луѓето кои имаат истакнати и видливи тетоважи на своето тело. Доколку ве забележат со тетоважа ќе мора да го напуштите паркот или пак да ја прикриете тетоважата на соодветен начин.

3. Забрането трчање

Дизнилед сака да уживате во нивните паркови , но пешачејќи. Покрај тоа што не ви е дозволено да трчате не можете ни да возите тротинет, велосипед и ролери.

diznilend-pariz-2

4. Забрана за хранење на животните.

Доколку некогаш се најдете во парковите на Дизниленд треба да знаете дека не треба да ги храните животните низ целиот парк. Дури ни птиците.

5. Не го прескокнувајте редот

Едно од најригорозните правила во парковите на Дизнилед е да си стоите во својот ред додека чекате да купите карти. Прескокнувањето на редот може да ве однесе кон излезната врата на паркот.

Претходно од оваа категорија:

marijaSerif

ZK

  • 30 дена
  • 7 дена
  • 24 часа